«

»

Feb 27

Print this Post

Lähetyslapsena maailmalla.

Päivän opetuksen aiheena meillä oli tänään lähetyslapsena oleminen ja milainen ihminen tulee sellaisesta henkilöstä joka on saanut kokea lähetyslapseuden. Aihe jota olemme Pian kanssa paljon miettineet, sillä olemme viemässä omat lapset mukanamme ja teemme heidän puolestaan valinnan lähetyksestä.

Lähetyslapseus todistus

Lähetyslapseus muistiinpanot taululla.

 

Oli mukava kuulla mieltänostattava todistus siitä miten antoisaa lähetyslapseus voi olla ja vielä huipennuksena kuulla että opiskelut ovat jatkuneet aikuisenakin aina korkeakoulututkintoon asti ja veljellä tohtorin tutkintoon asti.

Sakari kiitteli paljon sitä, että heidän äidillään oli mahdollista olla kotona ottamassa heitä vastaan koulun jälkeen. Tämä loi sitä turvallisuuden tunnetta, kun tietää että joku odottaa kotona. Perheen merkitys muutenkin korostui suuremmaksi kuin tavallisessa “suomi koulussa” sillä kansainvälisessä koulussa jossa hän opiskeli, oppilaiden vaihtuvuus oli todella suurta. Harva opiskelija oli yhtäjaksoisesti koko kouluajan samassa maassa tai saati samassa koulussa.

Sakarin mielestä lähetyslapsen yksi suurimmista rikkauksista oli myös se, että pääsi osallistumaan ja kokemaan asioita joita ei “tavallinen” suomessa kasvanut lapsi olisi päässyt kokemaan. Sen edellytyksenä oli kuitenkin Isän ja Äidin luottamus siihen, että lapset voivat osallistua erilisiin retkiin ja toimintoihin, joissa näitä kokemuksia hankitaan. Samahan pätee kyllä kaikkialla. Jos yritämme liikaa suojelle, että lapsillemme ei tapahtuisi mitään niin silloin heille ei todellakaan tapahtuisi mitään.

Summa Summarum… Sakari saimme vahvistusta siihen, että lähetyslapsi saa hyvät eväät elämää varten.

***********************************************************************************************************************

Lisää lähetyslapsi asiaa löytyy mm. TV7 Kissa pöydällä ohjelman jaksosta, joka on ohjelmisto arkistossa: http://www.tv7.fi/vod/player/?program=13591

Jemina ja Miika Norro, lähetyslapset

Alla Nuotta tiimin kuvaus jaksosta:

http://www.nuotta.com/raamattu/kissa-poydalle-lahetystyo-ja-evankeliointi-nyt-ohjelma-arkistossa

Kissa pöydälle : Lähetystyö ja evankeliointi

Jemina ja Miika Norro viettivät ison osan elämäänsä Kamerunissa, jossa heidän vanhempansa olivat lähetystyössä. Jaksossa tutustutaan heidän kokemuksiinsa lähetyslapsina sekä pohditaan evankelioinnin nykyhaasteita.

Jaksossa nähdään myös Ryttylän Kansanlähetysopiston Nuorisotyölinjan tekemä video, jossa tutustutaan kotimaan evankeliointityöhön. Kissa pöydälle on Nuotta-nuortenmedian TV-ohjelma, jossa käsitellään kiertelemättä ja kaunistelematta elämän vaikeita kysymyksiä ja tutustutaan samalla nuorten tekemiin lyhytelokuviin ja mediatuotantoihin. Ehdotuksia ohjelma-aiheiksi ja esim. lyhytelokuviksi voi lähettää osoitteeseen kissa@nuotta.com….

 

Permanent link to this article: http://www.lahetystyo.com/2012/02/27/lahetyslapsena-maailmalla/

Jätä kommentti!