«

»

Mar 19

Print this Post

Kumpi voittaa…

Sisäinen kamppailu

Meillä kaikilla on aina välillä käynnissä tiukka kamppailu miten toimia joissakin tilanteissa.

Luin äskettäin hienon tarinan, joka mielestäni kuvaa tätä tilannetta erinomaisesti.

Alkuperäinen juttu englanniksi:

[important]An old Cherokee is teaching his grandson about life:

‘A fight is going on inside me,’ he said to the boy. ‘It is a terrible fight and it is between two wolves. One is evil – he is anger, envy, sorrow, regret, greed, arrogance, self-pity, guilt, resentment, inferiority, lies, false pride, superiority, and ego.’

‘The other is good – he is joy, peace, love, hope, serenity, humility, kindness, benevolence, empathy, generosity, truth, compassion, and faith. This same fight is going on inside you – and inside every other person, too.’
The grandson thought about it for a minute and then asked his grandfather,’Which wolf will win?’

The old Cherokee simply replied, ‘The one you feed.'[/important]

Suomennettuna sama

 

[important]Vanha Cherokee Intiaani opettaa lapsenlapselleen elämästä:

“Sisällinen on käynnissä jatkuva kamppailu”, hän sanoi pojalle. “Se on hirmuinen kamppailu ja se on kahden suden välinen taistelu”. Toinen susista on paha – se on viha, kateus, suru, katumus, ahneus, ylimielisyys, itsesääli, syyllisyys, halveksunta, alemmuudentunne, valheet, väärä ylpeys, ylemmyydentunne, ja ego.”

“Toinen susi on hyvä – se on ilo, rauha, rakkaus, toivo, tyyneys, nöyryys, ystävällisyys, hyväntahtoisuus, empatia, anteliaisuus, totuus, myötätunto ja usko. Tämä sama taistelu on käynnissä myös sinun sisälläsi – ja myös jokaisen ihmisen sisällä.”

Poika mietti tuota kamppailua hetken ja sitten kysyi isoisältä, “Kumpi susi tulee voittamaan?”

Vanha Cherokee sanoi yksinkertaisesti, “Se kumpaa sinä ruokit.”

[/important]

Voisiko jopa sanoa, että vaikka olemme uudesti syntyneitä ja Jeesus on sovittanut kaikki syntimme meidän puolestamme, meissä kaikissa asuu myös vanha ihminen, joka on syntiin langennut. Meidän pitää varmistaa, että emme ruoki sitä vaan ruokimme uutta elämää jonka olemme saaneet Kristuksessa.

Jeesus itse puhuu asiata näin Matteuksen Evankeliumissa 15:10-20

10 Jeesus kutsui väkijoukon luokseen ja sanoi: “Kuulkaa ja ymmärtäkää. 11 Ei ihmistä saastuta se, mikä menee suusta sisään. Se ihmisen saastuttaa, mikä tulee suusta ulos.” 12 Silloin opetuslapset tulivat hänen luokseen ja sanoivat: “Tiedätkö, että fariseukset suuttuivat sinuun, kun puhuit noin?” 13 Hän vastasi: “Jokainen istutus, joka ei ole minun taivaallisen Isäni istuttama, revitään juurineen pois. 14 Älkää välittäkö heistä, he ovat sokeita sokeiden taluttajia. Ja kun sokea taluttaa toista sokeaa, molemmat putoavat kuoppaan.” 15 Pietari sanoi hänelle: “Puhuit vertauskuvin. Selitä meille, mitä tarkoitit.” 16 Jeesus vastasi: “Oletteko tekin yhä noin ymmärtämättömiä? 17 Ettekö käsitä, että se, mikä menee suusta sisään, jatkaa kulkuaan vatsaan, ja sitten se ulostetaan. 18 Mutta se, mikä tulee suusta ulos, on lähtöisin sydämestä, ja se saastuttaa ihmisen. 19 Juuri sydämestähän lähtevät pahat ajatukset, murhat, aviorikokset, siveettömyys, varkaudet, väärät todistukset ja herjaukset. 20 Nämä ne ihmisen saastuttavat, ei se, että syö pesemättömin käsin.”

Permanent link to this article: http://www.lahetystyo.com/2012/03/19/kumpi-voittaa/

Jätä kommentti!