«

»

Mar 30

Print this Post

Seurakuntalainen – SAT-7 tuo toivoa arabimaailmaan

SAT-7:n toiminnanjohtaja Terence Ascott (vas.), ulkomaisen työn johtaja Timo Reuhkala Sansasta ja Euroopan johtaja Kurt Johansen Tanskasta.

Satelliittitelevisio SAT-7 tukee ohjelmillaan Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan kristittyjä. Tasokkaat ja raitishenkiset ohjelmat ovat suosittuja myös monen muslimin kodissa. Toiminnanjohtaja Terry Ascott sanoo, että kanavan tarkoitus on tuoda toivoa alueen ihmisille ja vahvistaa kirkkoja ja kristittyjä.

Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan arabimaiden viimeaikaiset muutokset ovat vaikuttaneet myös kristittyjen elämään. Toisaalta kirkot ovat tulleet entistä näkyvämmiksi, mutta paikoin kristittyjen elämä on vaikeutunut suoranaisten vainojen tähden. SAT-7 kanavalla on ollut tärkeä roolinsa kristittyjen rohkaisemiseksi.

SAT-7:llä on viisi eri kanavaa. Mittavin on arabiankielinen kanava. Erityisesti lasten kanavan katsojaluvut ovat jatkuvasti nousseet. SAT-7 KIDS -ohjelmilla on jopa 9,25 miljoonaa katsojaa. Myös farsin- ja turkinkieliset ohjelmat ovat keränneet hyvin katsojia.

LISÄYS OPPIPOHJAAN

SAT-7:n yhteistyökumppanit olivat koolla Kyproksen Limassolissa viikko sitten. Satelliittikanavan yhteistyöpohja on hyvin laaja. Kansainväliseen neuvostoon kuuluu 31 jäsentä, joiden kirkollinen tausta vaihtelee ortodokseista helluntailaisiin. Kaikki sitoutuvat vuodelta 325 peräisin olevaan Nikean uskontunnustukseen. Vuosikokous hyväksyi lisäksi uskon perustaksi Lausannen julistuksen vuodelta 1974 todeten kuitenkin, ettei kumpikaan kuvaa täysin yhdenkään yhteistyötahon opillista pohjaa. Toiminnanjohtaja Terry Ascott muistutti, että kristityillä on enemmän yhteisiä kuin erottavia asioita, mitä tulee uskon perustaan.
– Ajattelin ensin, että ortodoksit eivät voisi hyväksyä evankelikaalisten kristittyjen Lausannen julistusta, mutta he sanoivat yhtyvänsä siihen huomauttaen, että heillä on muutakin sen ulkopuolella, mihin he perustavat uskonsa, Ascott sanoi Uudelle Tielle. 
Suomesta SAT-7:n työtä tukevat muun muassa Suomen Lähetysseura, Sansa ja Kansanlähetys.

 

Seurakuntalainen – SAT-7 tuo toivoa arabimaailmaan.

Permanent link to this article: http://www.lahetystyo.com/2012/03/30/seurakuntalainen-sat-7-tuo-toivoa-arabimaailmaan/

Jätä kommentti!