«

»

Mar 05

Print this Post

Ihmiskaupan vastainen työ tarvitsee rukousta

Viime viikolla kokoonnuimme miettimään kahdeksan naisen voimin miten voisimme kehittää eteenpäin ihmiskaupan uhrien parissa tekemäämme työtä. Nyt työskentelemme  antamalla englanninkielen opetusta, järjestämällä Fun Mondays iltoja, tarjoamalla keskusteluapua, sekä auttamalla tyttöjä terveydenhoidollisissa ja lainopillisissa ongelmissa. Tyttöjen kohtaamiin ongelmiin nähden työmme on varsin pientä, ja siksi tavoitteenamme olisi laajentaa sitä ajan saatossa siten, että yhä useampi ihmiskaupan uhriksi joutunut tyttö saisi apua, ja pystyisi rakentamaan elämäänsä uudestaan.  Nikosiassa toimii vain yksi, valtion rahoittama turvatalo, jossa tytöt saavat ruuan ja yösijan. Tämä talo ei kuitenkaan tarjoa pysyvää apua, vaan antaa tytöille ainoastaan kuukauden aikaa miettiä haluavatko he toimia todistajina ihmiskaupan vastaisissa oikeudenkäynneissä vai karkoitetaanko heidät maasta. Yhtenä toiveena olisi saada jossain vaiheessa perustettua kristillisellä arvopohjalla toimiva turvakoti näille tytöille.

Tällä hetkellä toimintamme on täysin vapaaehtoispohjalla. Taustalla on Caritas säätiö, ja suurin osa tyttöjen kanssa tekemästämme toiminnasta tapahtuu katolisen kirkon organisoimissa tiloissa. Tytöille annettavat ruoka-avustukset yms. tulevat vapaaehtoisilta, samoin kuin erilaiset muut apumuodot. On  ihmeellistä nähdä miten Jumala toimii tässääkin. Viime viikolla yksi tytöistä, joka on kahden pienen lapsen äiti, sai lapsilleen ilmaisen paikan paikallisesta lastentarhasta, ja samaisella viikolla eräs paikallinen liikuntakeskus tarjosi tytöille mahdollisuutta Zumbatunteihin hyvin alhaisella hinnalla. Vielä kun löytyisi kyyditys, jolla tytöt saataisiin myöhäiseen ajankohtaan turvallisesti tunneille ja takaisin!

Yksi konkreettinen keino auttaa  tyttöjä sekä toiminnallisesti että taloudellisesti on tällä hetkellä tyttöjen tekemät nuket. Eräs ihana englantilainen nainen vetää tytöille nukkepajaa kerran viikossa. Pajassa tytöt pääsevät työskentelemään konkreettisesti, asia joka aktivoi heitä muuten toimettomien päivien lomassa. Samalla noiden nukkejen tekeminen hyödyttää heitä taloudellisesti. Tavoitteena on “vaatimattomasti” saada nukke jokaiseen kotiin maailmassa. Tyttöjen tekemien nukkejen avulla saamme lisättyä tietoisuutta ihmiskaupasta, ja autettua tyttöjä taloudellisesti.

 

Dolls

 

Permanent link to this article: http://www.lahetystyo.com/2013/03/05/ihmiskaupan-vastainen-tyo-tarvitsee-rukousta/

Jätä kommentti!