«

»

Oct 07

Print this Post

SAT-7 USA:han

Lähi-itään ja Pohjois-afrikkaan suuntautuva kristillinen TV-kanava SAT-7 on avaamassa uuden kanavan USA:ssa marraskuun alussa. SAT-7 organisaation johtotehtävissä työskentelevä Andrew Hart kertoo, että ajatus uudesta kanavasta syntyi jo vuosia sitten, mutta vasta nyt ajankohta kanavan konkretisoimiseksi on oikea.

-Lähi-itä kuohuu tällä hetkellä enemmän kuin koskaan. Monet arabit, ja etenkin arabikristityt lähtevät lähi-idästä vainojen, mutta myös mahdollisuuksien puutteen vuoksi. Heistä suurin osa suuntaa Pohjois-amerikkaan, jossa ihmisille avautuu uusia mahdollisuuksia rakentaa elämäänsä uudelleen, Hart kertoo.

 

Vaikka SAT-7:n fokus on edelleen vahvasti lähi-idässä ja pohjois-afrikassa, haluaa se tehdä arabiankieliset ohjelmansa saatavaksi tälle USA:han asettuneelle kohderyhmälle.

-Pohjois-amerikassa on tällä hetkellä karkeasti arvioiden 2-3 miljoonaa arabiaa puhuvaa ihmistä. Haluamme tarjota tälle ihmisryhmälle linkin olla yhteydessä kotimaahansa ja kotikirkkoonsa. Lähi-idän ihmisille on tärkeää yhteisöllisyys ja osallistuminen, ja live-lähetystemme kautta heille avautuu mahdollisuus olla edelleen osa omaa kotikirkkoaan, Hart toteaa.

Hartin mukaan ohjelmatarjonta on pitkälti sama kuin SAT-7 Arabic kanavalla yleensä.

-Haluamme tarjota samat tutut ohjelmat, hieman uudelleen kootussa muodossa. Lisäksi panostamme erityisesti SAT-7 Kids ohjelmien tarjontaan, koska niiden kautta tavoitamme jatkuvasti myös uusia ihmisiä ja näiden ohjelmien rooli oman äidinkielen ylläpitäjänä etenkin lasten kohdalla on varsin merkittävä, Hart kertoo.

 

Arabikristityille tarjotun tuen lisäksi kanava avaus USA:ssa mahdollistaa amerikkalaisten vahvemman mukaantulon SAT-7 toimintaan.

-Uuden kanavan kautta amerikkalaisille avautuu mahdollisuus rohkaista lähi-idässä asuvia ihmisiä mm. arabikristittyjen kirkoista tehtävien live-lähetysten kautta. Kanava tarjoaa myös uuden väylän olla mukana levittämässä evankeliumia lähi-itään taloudellisen tuen muodossa, Hart toteaa.

 

Arabiankielisiä TV-kanavia on USA:ssa jo ennestään, joten jalansijan saaminen USA:sta vaatii kovaa työtä. Hartin mukaan positiivinen kilpailu on kuitenkin lopulta hyvä asia.

-Hyvässä hengessä tapahtuva kilpailu katsojista saa tuottajat luomaan entistä parempia ja laadukkaampia kristillisiä ohjelmia, ja nämä ohjelmat puolestaan auttavat kirkkoja kasvamaan. En siis näe mahdollista kilpailutilannetta uhkana, vaan enemmänkin mahdollisuutena tavoittaa yhä enemmän ihmisiä sanomalle Kristuksesta, Hart summaa.

Tällä hetkellä SAT-7 toimitusjohtaja Terence Ascott sekä SAT-7 Arabic kanavasta vastaava Rita Elmounayer ovat USA:ssa markkinoimassa uutta kanavaa. Virallisesti kanava aloittaa toimintansa 3.11.

Permanent link to this article: http://www.lahetystyo.com/2013/10/07/sat-7-usahan/

Jätä kommentti!