«

»

Apr 07

Print this Post

Ensimmäinen turvatalo käynti

Kulunut viikko on on ollut taas tapahtumatäyteinen. Tiistaina saimme tänne avuksemme kv-linjalaisen Ryttylästä, ja lapset ovat olleet todella riemuissaan Matin saapumisesta. Pihalla on nähty jo jalkapalloa, prinsessaleikkejä, vesisotaa, purkkista ja muuta mukavaa. Riemu ei ole kuitenkaan koskenut vain lapsia, vaan myös minä ja Rene olemme päässeet ensi kertaa sitten tänne muuton hetkeksi kaksistaan. Kiitos Matti!

Kuluneella viikolla myös paikallinen poliisi sai viimein tehtyä selvityksensä, ja sain luvan tavata tyttöjä turvatalolla ja viedä heitä ulos. Tytöillä ei ole lupaa poistua talosta yksinään, vaan ainoastaan valvotusti jonkun seurassa, enintään kolme tuntia kerrallaan. Tarkoitus on että tällä tavoin saamme luotua tyttöihin kontaktin, ja auttaa heitä eteenpäin siinä vaiheessa kun heidän täytyy lähteä turvatalosta. Tapaamiset ovat myös monelle tytölle ensimmäinen kosketus paikalliseen ympäristöön, sillä monet ovat olleet ennen turvataloon tuloaan lukittuina huoneistoihin “työnantajansa” toimesta, eivätkä ole olleet missään kosketuksessa paikalliseen ympäristöön.

Nyt ensimmäisellä käyntikerrallani tapasin pari tyttöä ja vein heidät kävelylle. Tuntuu pahalta että auttamistarve on niin huutava, mutta auttamisresurssit rajalliset. Tytöt ovat kokeneet asioita jotka inhimillisesti ajatellen ovat käsittämättömiä, ja toisaalta asioita vain pahentaa se, millaiseen viranomaisrattaistoon he apua hakiessaan joutuvat. Voi vain rukoilla, että niiltä viranomaisilla jotka tyttöjen asioita ratkaisevat, löytyisi välillä myös jotain inhimillisyyttä. Teitäkin jotka tätä blogi päivitystä lukevat, haastan rukoilemaan näiden tyttöjen ja heidän elämänsä puolesta!

Nyt tyttöjä tavatessa huomasin konkreettisesti myös kreikan kielen hyödyllisyyden. Monet viranomaiset eivät lopulta hallitse englantia kovinkaan hyvin, ja esimerkiksi turvatalossa henkilökunnasta suurin osa puhuu tytöille ainoastaan kreikkaa. Näin ollen ne tytöt jotka ovat karanneet hakemaan apua, osaavat usein aluksi kommunikoida oman äidinkielensä lisäksi ainoastaan kreikaksi.tai auttavasti englanniksi. Tässä melkoinen motivaatiopiikki opetella kreikkaa aktiivisesti itsenäisesti, sillä opetustunteja on itselläni viikossa vain muutama.

Permanent link to this article: http://www.lahetystyo.com/2013/04/07/ensimmainen-turvatalo-kaynti/

2 comments

  1. Vuokko Vänskä

    Rukouksin teitä muistaen.

  2. Merja

    Sydän huutaa Jumalan puoleen näiden tyttöjen puolesta!

Jätä kommentti!