«

»

Dec 01

Print this Post

Putting victims first : EU konferenssi Varsovassa 26-27.11

Limassolin konferenssin jälkeen sain maistaa hieman erilaista kokoustamista Puolassa.

Euroopan neuvosto järjesti ihmiskaupan vastaisen asiantuntija konferenssin yhteistyössä Puolan sisäasiainministeriön, Norjan, Islannin ja Liechtensteinin hallitusten, sekä kansainvälisen siirtolaisjärjestön kanssa.

Nimensä mukaisesti konferenssin keskiössä oli keskustelu siitä, miten suojella ja edistää ihmiskaupan uhrien oikeuksia. Keskustelu limittyi neljän pääteeman ympärille:

1. ihmiskaupan uhrien tunnistaminen

2. turvallisen majoittamisen standardit

3. oikeussuojakeinot ja korvaukset

4. uhrien kuntoutuksen ja turvallisen paluun varmistaminen

Tähän konferenssiin osallistuminen oli varsin mielenkiintoista etenkin Limassolin konferenssin jälkeen, jossa kaikki osallistujat toimivat kristillisestä arvomaailmasta käsin. Puolan konferenssin lähtökohta oli huomattavasti sekulaarimpi, ja ihmiskaupan vastaista toimintaa tarkasteltiin paljon enemmän poliittisesta näkökulmasta käsin (hallitusten toiminta yms.) Keskiöön nousivat voimakkaasti myös yleismaailmalliset ihmisoikeudet ja niiden räikeä rikkominen mitä tulee ihmiskauppaan. Ihmisoikeuksia eivät riko vain ihmiskauppiaat, vaan usein myös uhrien auttamisjärjestelmä, jossa auttajilta usein puuttuu asiantuntijuutta, jonka kautta uhrien perusoikeudet voitaisiin turvata sen jälkeen kun heidät on tunnistettu ihmiskaupan uhreiksi.  Oman työni kannalta mielenkiintoista oli, että Kyprosta käytettiin keskusteluissa huonona esimerkkinä siitä, miten uhrien kotiuttamisen EI pitäisi toimia. Täällä siis paljon työsarkaa myös muiden kuin minun mielestäni…

Limassolin ja Varsovan konferenssien välissä kävin tutustumassa myös Israelissa erään puolivälin talon toimintaan, joten nyt ajatukset ovat pyörineet varsin tiiviisti näiden teemojen ympärillä. Tekemistä olisi paljon. Paljon enemmän mihin oma aika ja resurssit riittävät. Mutta liikkeellä ollaan koko ajan, ja ensi viikolla tapaamiset teeman ympräillä jatkuvat omalla kohdallani USA:n lähetystössä täällä Nicosiassa, josta toivottavasti saan lisää tukijoita puolivälin talo projektille.DSC_0115statistics

 

Permanent link to this article: http://www.lahetystyo.com/2013/12/01/putting-victims-first-eu-konferenssi-varsovassa-26-27-11/

Jätä kommentti!