«

»

Mar 06

Print this Post

Seminaari: Kysynnän dynamiikka seksuaaliperäisessä ihmiskaupassa

 

 

Eva BKyproksella Myriasijaitseva Mediterranean Institute of Gender Studies järjesti yhteistyössä Euroopan parlamentin Kyproksen osaston kanssa puolenpäivän mittaisen seminaarin otsakkeella  The demand dynamics of trafficking in women for sexual exploitation.

Seminaari pidettiin Nikosiassa viime tiistaina, ja puhujina olivat mm. Suomen vähemmistövaltuutetta Eva Biaudet, sekä Euroopan Unionin ihmiskaupan vastaisen toiminnan koordinaattori, Myria Vassiliadou.

Tilaisuudessa saimme kuulla asiantuntija puheenvuoroja niin ihmiskaupan kriminalisoinnista, keskiverto seksinostajan tyypillisestä profiilista, sukupuolen vaikutuksesta uhriutumiseen, ihmiskaupan ymmärtämisestä prostituution kautta, sekä mm. Palermon protokollasta, Seminaarin kuluessa kuulimme myös yleisön joukosta kärkkäitä kommentteja siitä, miten Kyproksen hallituksella ei ole todellista, poliittista tahtoa puuttua Kyproksen ihmiskauppa tilanteeseen.

Omalla kohdallani seminaari vahvisti entisestään käsitystä siitä, että ihmiskauppa on jotain, jonka lopettamiseksi  ihmisten on TOIMITTAVA. Asian tiimoilta järjestetään paljon konferensseja ja erilaista koulutusta, mutta lopulta vain harvoin sanat muuttuvat teoiksi, ja teoriaa sovelletaan käytäntöön. Ja loppujen lopuksi koko ihmiskaupan takana on aina vain yksi asia, jolla todella on merkitystä: se, että saisimme autettua niitä jotka ihmiskaupasta kärsivät eniten: uhreja.

 

 

 

 

 

Permanent link to this article: http://www.lahetystyo.com/2014/03/06/seminaari-kysynnan-dynamiikka-seksuaaliperaisessa-ihmiskaupassa/

Jätä kommentti!